.

Over mij:

Mijn naam is Yvonne Bonting - Broenink. Ik heb 2 kinderen.
De oudste (1991) is een biologische zoon, de jongste (1998) is een adoptiedochter. Naast mijn ervaring met mijn eigen kinderen heb ik ruim 20 jaar professionele ervaring in het begeleiden van kinderen van 2 t/m 12 jaar.

Mijn loopbaan ben ik begonnen in het basisonderwijs in Amsterdam als leerkracht, waar ik veel met kinderen werkte die uit het buitenland kwamen. Om deze kinderen en hun ouders goed te kunnen begeleiden heb ik hierin een aantal cursussen gevolgd. Hiermee leerde ik ook kinderen en hun ouders individueel te begeleiden. Daarna heb ik een aantal jaren in Wijk bij Duurstede in het basisonderwijs gewerkt. Buiten mijn eigen groep werkte ik ook met kinderen die extra aandacht en begeleiding nodig hadden.

Vervolgens ben ik 12 jaar (mede-)eigenaar geweest van een bedrijf waar ik de jongste kinderen (2-4 jaar) begeleidde samen met onze werknemers. Ook hier stond weer de veiligheid van het kind centraal.

Omdat ik voor mijn gevoel soms 'tools' tekort kwam om kinderen goed en adequaat te kunnen begeleiden ben ik de opleiding tot kindercounselor (gediplomeerd sinds november 2007) en vervolgens tot Kindertherapeut (gediplomeerd sinds oktober 2010) gaan volgen.
In november 2007 ben ik mijn praktijk 'Zonnekind kindercounseling' gestart in Wijk bij Duurstede. Vanaf 1 februari 2018 start de praktijk ik Amersfoort.


Iedereen maakt in zijn/haar leven hoogte- en dieptepunten mee. Door de hoogte - en dieptepunten in mijn leven heb ik extra feeling met:
►  Adoptiekinderen en adoptiegezinnen
►  Pleegkinderen en pleeggezinnen
►  Allerlei rouwprocessen die opgroeien in een bijzonder gezin of situatie met zich meebrengt